Από το 1976 που ο Μίλτος Βαγγέλης άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην περιοχή της Μαρτίου, τα ζαχαροπλαστεία Μίλτος είναι συνώνυμα του καλού γλυκού, προσφέροντας απόλαυση στους Θεσσαλονικείς με μία ευρεία ποικιλία προϊόντων.
Το 1999 πραγματοποιήθηκε η κατασκευή της εργοστασιακής μονάδας όπου σήμερα στεγάζονται όλα τα τμήματα παραγωγής. Πλέον η επιχείρηση αποτελείται από 10 σύγχρονα καταστήματα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, με μοναδικά γευστικά είδη patisserie, σφολιατοειδή, παγωτά, σιροπιαστά και πολλά άλλα.
Η φιλοσοφία των ζαχαροπλαστείων ΜΙΛΤΟΣ στηρίζεται στην υγιή ανάπτυξη, την προσήλωση στην ποιότητα και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών μας.
Εγκαταστάσεις
Η βιομηχανική μονάδα είναι εφοδιασμένη με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό παραγωγής ώστε να παράγει μια ευρεία γκάμα προϊόντων. Οι εγκαταστάσεις σχεδιάστηκαν με γνώμονα τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που ορίζει η διεθνής νομοθεσία.
Οι πρώτες ύλες, τα συστατικά και τα τελικά προϊόντα διατηρούνται στις κατάλληλες θερμοκρασίες συντήρησης. Τέλος οι χώροι ψύξης είναι εξοπλισμένοι με καταγραφικά θερμόμετρα ώστε να επιτυγχάνεται η σωστή θερμοκρασία.
Όλοι οι εργαζόμενοι στη μονάδα παραγωγής παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για την προσωπική υγιεινή και τον υγειονομικό χειρισμό των τροφίμων.
Ποιότητα
Κύριος στόχος της εταιρίας ΜΙΛΤΟΣ Α.Ε. είναι η διαρκής βελτίωση της ποιότητας και η πλήρης εναρμόνιση με τις νομοθετικές απαιτήσεις. Εφαρμόζουμε πιστοποιημένο σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας ISO 9001:2000 και σύστημα Ασφάλειας των Τροφίμων ISO 22000:2005 (HACCP) από το 2002. Το επιστημονικό προσωπικό του τμήματος ποιότητας απαρτίζεται από ένα χημικό και έναν τεχνολόγο τροφίμων.